Kje sem

GPS koordinate:

46°18’23.27ºS
14°13’6.77ºV

Klikni na zemljevid

Opis poti iz smeri Ljubljana - rdeča črta
Iz Ljubljane se peljete po gorenjski avtocesti mimo Kranja. Po odcepu Kranj zahod se avtocesta nekaj časa nadaljuje po ravnini nato pa spusti po klancu navzdol in takoj spet navzgor. Na vrhu se nahaja odcep za Ljubelj - Tržič - Podnart (A) in tukaj zavijete desno. Po 300 metrih je še en odcep desno za Podnart tu zavijete desno. Ta odcep zavije v podvoz glavne ceste, nato pa pridete v krožišče (B) v katerem zavijete v smeri Krope - Podnart. Ta cesta se nadaljuje skozi podvoz avtoceste, nato pa dober kilometer ob gozdu. V prvem križišču (C) zavijete desno v smeri Kropa - Podnart. To je stara gorenjska glavna cesta, ki se počasi vijugasto spušča po klancu navzdol skozi gozd. Po dobrem kilometru pridete do prvega križišča (D) v katerem zavijete levo zopet v smer Kropa - Podnart. Po 500 metrih prečkate most čez Savo in za mostom takoj železniški prehod (E). Sedaj ste v Podnartu in takoj za železniškim prehodom zavijete levo po glavni cesti. Peljete skozi Podnart po glavni cesti, nato pa se cesta nadaljuje ob robu gozda. Po približno štirih kilometrih od Podnarta pridete do prvega naselja Lipnica. Cesta se nekoliko vzpne in na vrhu klanca med dvema hišama, kjer je najožji del ceste, zagledate tablo za Srednjo Dobravo (F) in tukaj zavijete desno po klancu navzgor. Če ste slučajno zgrešili ta odcep se boste po 200 metrih naprej znašli ob tovarni Iskra Mehanizmi. To je znak, da ste spregledali odcep in na parkirišču obrnete nazaj.
Po tej cesti se peljete v klanec skozi gozd in nekaj ovinkih, nato pa cesta zapelje na čistino in pred vami se odpre planota Srednje Dobrave. Na vrhu klanca, kjer se naselje tudi začne (gostilna pri Marički), peljete še dobrih 100 metrov naprej in na levi strani zagledate hišo z dobro vidno hišno številko 4a.

Opis poti iz smeri Ljubljana - modra črta
Iz Ljubljane se peljete po gorenjski avtocesti mimo Kranja. Po odcepu Kranj zahod se avtocesta nekaj časa nadaljuje po ravnini nato pa se začne spuščati po klancu navzdol. Tukaj se nahaja odcep za Strahinj - Naklo, kjer zavijete iz avtoceste (G). Po parih metrih v križišču zavijete desno v podvoz in v krožišču zopet desno v smer Kropa. Po klancu se spustite navzdol v naselje Bistrica (H), tu se cesta zopet začne vzpenjati in na desni imate lep razgled na avtocesto do ostrega ovinka (J). Po parih ovinkih peljete skozi naselje Podbrezje in pridete do roba gozda (C). To je stara gorenjska glavna cesta, ki se počasi vijugasto spušča po klancu navzdol skozi gozd. Po dobrem kilometru pridete do prvega križišča (D) v katerem zavijete levo zopet v smer Kropa - Podnart. Po 500 metrih prečkate most čez Savo in za mostom takoj železniški prehod (E). Sedaj ste v Podnartu in takoj za železniškim prehodom zavijete levo po glavni cesti. Peljete skozi Podnart po glavni cesti, nato pa se cesta nadaljuje ob robu gozda. Po približno štirih kilometrih od Podnarta pridete do prvega naselja Lipnica. Cesta se nekoliko vzpne in na vrhu klanca med dvema hišama, kjer je najožji del ceste, zagledate tablo za Srednjo Dobravo (F) in tukaj zavijete desno po klancu navzgor. Če ste slučajno zgrešili ta odcep se boste po 200 metrih naprej znašli ob tovarni Iskra Mehanizmi. To je znak, da ste spregledali odcep in na parkirišču obrnete nazaj.
Po tej cesti se peljete v klanec skozi gozd in nekaj ovinkih, nato pa cesta zapelje na čistino in pred vami se odpre planota Srednje Dobrave. Na vrhu klanca, kjer se naselje tudi začne (gostilna pri Marički), peljete še dobrih 100 metrov naprej in na levi strani zagledate hišo z dobro vidno hišno številko 4a.

Opis poti iz smeri Ljubljana - vijoličasta črta
Iz Ljubljane se peljete po gorenjski avtocesti mimo Kranja in naprej proti Radovljici. Za tunelom Ljubno se nahaja odcep za Brezje (K). Tu zavijete desno in v prvem križišču levo. Cesta se nekoliko vzpne in peljete mimo pizzerije Moby Dick. Po stari gorenjski glavni cesti peljete naravnost, po par 100 metrih se cesta nekoliko spusti. Na najnižji točki klanca je odcep levo proti Mošnjam (desno za Begunje) - zavijete levo. Peljete skozi naselje Mošnje in na koncu skozi podvoz avtoceste (M). Cesta se spusti v dolino s par ovinki. Čisto na dnu zapeljete skozi podvoz železniške proge in takoj desno (N) (tukaj je cesta zelo ozka). Po parih metrih prečkate reko Savo in nadaljujete navkreber do naselja Mišače (P). V naselju je samo eno križišče in držite se desne navzgor. Skozi naselje je cesta dokaj ozka in ovinkasta, na koncu pa se vzpne. Na vrhu vzpetine se odpre razgled na Srednjo Dobravo in na levi lahko že zagledate 2R modelarsko stezo (R). Peljete mimo cerkve in v prvem križišču desno, po 50 metrih je prvi odcep desno do hiše z dobro vidno hišno številko 4a.